PRE- EN POSTNATALE BEHANDELING

Pre- en postnatale kinesitherapie helpt het lichaam in conditie te houden tijdens de zwangerschap, het voor te bereiden op de bevalling en het herstel na de bevalling te versnellen.

Bij elke zwangerschap heeft de patiënte recht op negen sessies pre- en postnatale kinesitherapie. Deze kunnen naar eigen behoeften verdeeld worden voor en na de bevalling.


Prenatale  kinesitherapie bestaat uit het volgen van een aantal sessies met oefeningen en tips voor het verlichten van klachten (bv. gezwollen ledematen, bekkeninstabiliteit, ruglast). Het lichaam wordt zo optimaal voorbereid op de verdere maanden van de zwangerschap.  Het programma bestaat uit houdingsadvies, stretchoefeningen, ademhalingsoefeningen, oefeningen voor bekkenbodem en ontspanningsoefeningen.


Verder worden er ook enkele sessies gegeven (al dan niet met partner rond week 35-36) met informatie over het verloop van de bevalling en oefeningen en tips die je kan toepassen tijdens de bevalling zelf (perstechnieken, ademhalingstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen). 


Na de bevalling is het belangrijk om je lichaam terug in vorm te krijgen. De postnatale oefeningen zijn vooral gericht op het versterken van de rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren. Er wordt daarbij ook gewerkt aan het heropbouwen van de conditie. Deze oefeningen kunnen gestart worden vijf à zes weken na de bevalling.

MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK