OSTEOPATHIE VOOR BABY'S

De geboorte is voor de baby een van de meest traumatiserende gebeurtenissen in zijn nog jonge leven. De baby wordt blootgesteld aan enorme krachten tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de bevalling. Dit kan zorgen voor letsels bij zowel moeder als kind. Ook het langdurig op de rug leggen van de baby kan letsels veroorzaken bij de pasgeborene.


De osteopaat vervangt in geen geval de raadpleging van een arts of pediater! De osteopathische behandeling zal de genezende en verdedigende mechanismen van het kind in werking stellen, opdat een optimale gezondheid kan verkregen of behouden worden.


Idealiter zou elke baby die geboren wordt in de eerste weken van zijn leven een osteopathisch onderzoek moeten ondergaan waarbij problemen opgespoord en behandeld kunnen worden. De eerste weken zijn de structuren bij deze baby's nog zeer week en flexibel waardoor ze gemakkelijker behandelbaar zijn in vergelijking met een baby van enkele maanden waarbij alle structuren in volle verbening zijn. Maar ook bij een oudere baby of kind kunnen we nog veel verhelpen.


Er zullen een aantal vragen gesteld worden aan de ouders over het verloop van de zwangerschap, de bevalling en de eerste levensdagen. Vervolgens zal de osteopaat het hele lichaam in zijn totaliteit (holistische visie) bekijken. Hij gaat spanningen in het lichaam detecteren en behandelen. Hiervoor maakt hij gebruik van een groot aantal technieken.
Een osteopaat is het best gekend als iemand die traditionele manipulatieve technieken toepast, het zogenaamde 'kraken'. Maar dit hoeft niet, er kunnen ook goede resultaten verkregen worden met zachte technieken. Bij baby's wordt er enkel en alleen met zachte technieken gewerkt!


VOLGENDE KLACHTEN KUNNEN BEHANDELD WORDEN:


TARIEVEN

Eerste behandeling (60 min.):  90 euro

Vervolgbehandeling (30 min.):  54 euro

MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK