FYSISCHE GENEESKUNDE

Een fysische arts kan geconsulteerd worden voor alle ‘musculoskeletale’ klachten. Dit wil zeggen elke vorm van pijn en/of functieverlies van spieren, botten, gewrichten of zenuwen. Er wordt niet enkel aandacht gegeven aan de huidige symptomen. Eventuele voorbeschikkende of uitlokkende factoren worden opgezocht (bv. een verminderde mobiliteit van een aanliggend gewricht, statiekafwijkingen zoals een beenlengteverschil of een doorgezakt voetgewelf e.d.). Na het bevragen van de klacht zal dan ook steeds een uitgebreid klinisch onderzoek plaatsvinden. Dan zal bepaald worden of verder onderzoek nog nodig is zoals beeldvorming (echografie/RX/scans..) of een elektromyografie. Indien de diagnose duidelijk is zal een behandeling voorgesteld worden.  


Je kan er ook terecht voor manuele behandelingen, musculoskeletale echografies, elektromyografie (EMG) en voorschriften voor steunzolen en orthesen. 

ELEKTROMYOGRAFIE EN ZENUWGELEIDINGSONDERZOEK (EMG)

Dit specifiek onderzoek stelt de arts in staat om zeer nauwkeurig een zenuw- of spierletsel te objectiveren. Het onderzoek bestaat uit twee delen. In een eerste deel zal de betrokken zenuw gestimuleerd worden door elektrische prikkels waardoor nauwkeuring de zenuwgeleiding kan gemeten worden. U voelt kleine schokjes. In het tweede deel wordt een zeer dun naaldje (ter grootte van een accupunctuurnaaldje) in de spier gebracht om de spieractiviteit te meten. Er wordt niets ingespoten, u voelt slechts een klein prikje. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK