CRANIO-SACRALE THERAPIE

& TRE®

 

Wat is cranio-sacraaltherapie?

Cranio-sacraaltherapie is een uiterst zachte behandelmethode. Subtiele aanraking brengt de aandacht bij je lichaam en bij alles wat daar te voelen is. Een ontdekkingstocht naar wat er in je lichaam leeft, waar er spanning zit en wat je lichaam nodig heeft om spanning los te laten. 

Loslaten kan op oneindig veel manieren en is bij iedereen en op elk moment anders: zuchten, geeuwen, trillen, emotie, beweging, stilte, … 

Elke behandeling volgt het ritme van jouw lichaam en respecteert zo altijd je eigen grenzen. Cranio brengt het lichaam in de diepte van de cellen in beweging en dat geeft zo ook mentaal meer ruimte.


Hoe werkt cranio?

Cranio-sacraaltherapie werkt met het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en de zenuwbanen naar alle delen van je lichaam) en met het bindweefsel of ‘fascia’ (de vliezen rond elk deeltje van je lichaam). Twee essentiële ankerpunten voor het cranio-sacraal systeem zijn de schedel/cranium en het heiligbeen/sacrum. Binnen dit cranio-sacraal systeem vindt een ritmische productie en circulatie van het hersen- en ruggenmergvocht plaats. Dit vocht zorgt voor voeding voor de hersenen en voert ook afvalstoffen af.

Cranio-sacraaltherapie stimuleert maximale ruimte en beweging binnen dit zenuwstelsel en het bindweefsel. Zo kunnen beide systemen optimaal functioneren en wordt ook de werking van alle (circulatie)systemen in het lichaam gestimuleerd (ademhaling, bloedsomloop, organen, lymfesysteem, afvoer van afvalstoffen,...). Je lichaam krijgt meer fysieke bewegingsvrijheid en ook mentaal meer veerkracht en balans.


Voor wie?

Voor iedereen die zorg wil dragen voor zijn fysieke en mentale gezondheid, zowel als je klachten hebt als preventief.

Een lijst met alle mogelijke indicaties zou een lange lijst zijn. Neem gerust contact op als je twijfelt of cranio-sacraaltherapie iets voor jou kan betekenen.

Enkele mogelijke indicaties:

    •    Stress- en slaapproblemen, burn-out...

    •    Chronische klachten: CVS, fibromyalgie, sinusitis, repetitieve rug- of nekklachten, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, ademhalingsproblemen …

    •    Hooggevoeligheid, overprikkeling

  

Cranio activeert het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam en is daarom bijzonder aangewezen ter ondersteuning van andere behandelwijzen.

Ook een onderhoudsbehandeling is zeker zinvol. Je zenuwstelsel gezond houden is een belangrijke investering in je gezondheid en comfort op langere termijn.


TRE® – Trauma and Tension Release Exercises


WAT IS TRE®?

Stress en spanning horen bij het leven. Als mens zijn we dan ook zo gemaakt dat we spanning kunnen reguleren: na een stressvolle gebeurtenis laat het lichaam vanzelf overtollige spanning weer los. Loslaten kan op 1001 manieren en is bij iedereen en op elk moment anders: zuchten, geeuwen, trillen, tranen, bewegen, stilte, …. Onder invloed van maatschappelijke en culturele normen vervreemden we evenwel vaak van ons natuurlijk vermogen om spanning los te laten. Spanning vindt dan geen uitweg, stapelt zich in het lichaam op en geeft klachten en verminderde veerkracht. 

TRE® leert je natuurlijk ontladingsmechanisme terug ontdekken en besturen. De methodiek bestaat uit een reeks eenvoudige spieroefeningen die je dichter bij je eigen lichaam brengen en het natuurlijk releasemechanisme stimuleren. TRE® werkt ontspannend op het diep musculaire niveau en dat kalmeert het zenuwstelsel. Op langere termijn kan TRE® helpen om een betere balans in het lichaam te vinden: meer rust, minder stresshormonen, minder spierspanning, meer mentaal en emotioneel evenwicht.

TRE®  is een krachtige tool en daarom is het belangrijk om dit bij een erkende TRE®-provider aan te leren. Na verloop van tijd kan je zelf thuis aan de slag zodat je de tool in je dagelijks leven kan integreren.


VERLOOP

Wil je starten met TRE®, dan plannen we minimum 5 afspraken in. 3 sessies kort na elkaar en 2 opvolgsessies afhankelijk van de noden. Zo voorzie ik de nodige ruimte voor jou om vlot op te starten.  Om die reden kan je voor TRE® enkel telefonisch of via mail een afspraak maken. Je kan het traject uiteraard op elk moment stopzetten als je onderweg merkt dat het je niet ligt.


VOOR WIE?

Voor iedereen die wil investeren in zijn fysieke en mentale gezondheid en meer veerkracht wil ervaren. 

Lenigheid of kracht is niet nodig. Alles gebeurt op maat van jouw lichaam.  Je moet wel in staat zijn lichte fysieke oefeningen te doen. 

Ben je zwanger, dan stel je TRE® best nog even uit.

Wil je starten? Twijfel je of  TRE® iets voor jou kan betekenen? Ben je niet zeker of je in staat bent de oefeningen te kunnen doen? Contacteer Sarah via sarahlefevere@flowlubbeek.be of 0485 78 92 46.


TARIEVEN CRANIOSACRAAL THERAPIE EN TRE®

Eerste sessie: 65 euro (60 min)

Vervolgsessie: 51 euro

TRE Eerste sessie : 60 euro (60min)
Vervolgsessie: 50 euro


Geen terugbetaling mutualiteit mogelijk.


MAAK EEN AFSPRAAK

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek | +32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK