CHRONISCHE KLACHTEN & STRESS

 

Heb je chronische klachten of werk/leef je met mensen die dit ervaren? 

Ondervind je stress en spanning op lichamelijk, emotioneel en/of mentaal vlak?

Neem dan deel aan dit multidisciplinair traject 'chronische klachten en stress'. 

Vijf opeenvolgende donderdagavonden neem jij een uur de tijd om voor jezelf te zorgen door bij te leren.

Je krijgt praktische en handige tips over voeding, beweging en mentaal welzijn en eenvoudige theoretische inzichten over pijn & stress.

Zo vind je op 1 plek vijf specialisten die samenwerken om jouw doelen te bereiken.


FLOW-traject: 'Chronische klachten & stress'

Een online multidisciplinaire traject met theoretische inzichten & praktische tips

Inhoud:


Praktisch:

5 opeenvolgende donderdagavonden van 19u30 tot 20u30

Meer info over deze sessies:

04/03/2021 : Yogadocente Joni

Heel wat mensen met chronische klachten ervaren veel voordelen bij het beoefenen van yoga. Tijdens deze yogales ervaar je de effecten van toegankelijke houdingen die je kunnen helpen en ondersteunen bij het ervaren van stress. Je gebruikt niet je spieren om in een pose te komen, maar laat de zwaartekracht zijn werk doen. De muur, een stoel, kussens en dekens geven je steun en een gevoel van veiligheid. Achteraf ontvang je de oefeningen zodat je de les thuis opnieuw kan doen.


11/03/2021: Psychologisch consulent Dominique

Stress heeft een grote impact op hoe we denken en dat heeft zijn weerslag op hoe we ons voelen.  Wat gebeurt er in ons hoofd? Wat doet het met ons en hoe gaan we ermee om?  Wat geeft ons energie en wat kost ons juist veel energie? Samen gaan we aan de slag in dit thema, krijgen jullie een stukje theoretische achtergrond en al enkele praktische tips om mee aan de slag te gaan.


18/03/2021: Kinesiste Stefanie

‘Chronische klachten en de invloed van stress op het pijnsysteem’. Pijn/ klachten geven vaak stress. Maar dit beïnvloedt ons pijnsysteem dan weer negatief met meer pijn/klachten tot gevolg. In deze sessie wordt het pijnsysteem uitgelegd en zo krijg je meer inzicht in je klachten. Dit alleen al kan vaak een stukje stress wegnemen. Via praktische tips leer je welke factoren bij jou kunnen meespelen in dit systeem en hoe je het kan aanpakken om minder pijn te ervaren.  


25/03/2021: Diëtiste Natalie

‘Hoe voller onze agenda, hoe leger onze voeding’. Voor velen waarschijnlijk herkenbaar dat we in stressvolle periodes grijpen naar zoet en ‘leeg’ gemaksvoedsel. Het is nochtans juist dan dat ons brein en lichaam sneller vitaminen en mineralen verbruikt en meer voedingsstoffen nodig heeft. Chronische stress heeft een negatieve invloed op onze spijsvertering, onze darmflora en zo op onze immuniteit. Wat moeten we dan wél eten in het stressvolle leven van elke dag? Onze diëtiste Natalie Willems zet jullie in deze sessie op weg naar een gezonde oplossing met praktische tips en theoretische achtergrond.01/04/2021: Cranio-sacraal therapeut Sarah

Chronische klachten verzuren vaak de goede relatie met je eigen lichaam. Genieten van en luisteren naar je lichaam is dan niet meer evident. Komt daar nog stress uit de omgeving bovenop, dan is de negatieve spiraal compleet. In deze workshop krijg je inzicht in wat stress doet met je lichaam en met je zenuwstelsel. Via korte theoretische inzichten en praktische oefeningen ervaar je hoe je meer grip kan krijgen op de stressrespons in je lichaam. Je leert hoe je je zenuwstelsel wat meer tot rust kan brengen en zo je lichaam ruimte kan geven om te herstellen.

Gellenberg 4, Lubbeek    |    Dorpsstraat 47, Lubbeek |+32 (0)479 72 47 51 -  info@flowlubbeek.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor details.

OK